Dansk Røde Kors & LêLê

09.20.11

LêLê er i år blevet udvalgt til at deltage i Dansk Røde kors´ Klub 10

Klub 10 består af 10 kendte og entreprenante personligheder fra kultur- og/eller erhvervslivet, som sammen med Dansk Røde Kors søsætter spændende, skæve eller inspirerende projekter, der kan generere penge til organisationens hjælpearbejde i hele verden.

Mere end bare vand..
Hos LêLê nhà hàng støtter du et vandprojekt med 5 kr, hver gang du køber vand. Pengene går til Dansk Røde kors´ arbejde i de mest udsatte områder i Afrika.

Men samtidigt giver vi også miljøet en håndsrækning. For i stedet for at få dyrt kildevand transporteret hjem til Danmark med fly eller andet CO2-udledende transportmiddel, renser og filtrerer vi vores eget postevand, og holder dermed CO2-udledningen nede.

Følg Dansk Røde kors & LêLês tiltag på Facebook eller her på lele.dk - Læs mere om Klub 10 her

By LêLê

Frokost på LêLê Take-away

09.20.11

Restaurant LêLê nhá hang har siden Juli været lukket til frokost. Men det betyder ikke at du ikke kan nyde LêLês lækkerier i frokostpausen - Vores take-aways på Vesterbro og Østerbro er nemlig åbne og byder på, sunde og forfriskende frokostmenuer.

Så kig forbi og lad dig friste med god samvittighed…

Læs mere om vores take-away menu her på lele.dk

By LêLê

LêLê donerer til SOS-Børnebyen i Ca Mau

08.02.11

SOS-børnebyen i Ca Mau

LêLê nhà hàng donerer til SOS-Børnebyen Ca Mau, der er beliggende i den sydlige del af Vietnam i Mekong-deltaet. SOS-Børnebyen Ca Mau er beliggende i centrum af byen. Opførelsen af SOS Børnebyen i Ca Mau startede i december 1994. De første børn flyttede ind i de nye familieboliger i juli 1996. Den består af 14 familieboliger, personale bolig og de nødvendige administrative bygninger. Mindre børn går i SOS Børnehaven, hvor op til 205 børn kan blive undervist i seks grupperum.

For de ældre børn, er der SOS Hermann Gmeiner skolen, som tilbyder klasser op til gymnasieniveau. Skolen har 24 klasseværelser med en kapacitet på 1.000 elever, laboratorier, et bibliotek og en kantine. Både børnehaven og skolen er børn fra lokalsamfundet også deltagende i undervisningen på skolen.

Socialiseringen med børn fra vidt forskellige familier, er med til at give SOS-børnene et stort socialt netværk, samt kendskabet til mangfoldighed. Målet er, at børnene skal være stolte af deres egen baggrund, men også være åbne for det, som er anderledes. Et SOS-barn bor typisk i en SOS-familie, hvor moderen også har barnets religion. På den måde har hver enkelt mulighed for at lære traditioner og ritualer.

SOS-børnebyerne

SOS-Børnebyerne giver forladte og forældreløse børn en ny familie, et trygt hjem og en uddannelse, så de kan skabe deres egen fremtid. Børnebyernes lokalsamfund udvikles gennem SOS-børnehaver, skoler, lægeklinikker, socialcentre eller nødhjælpsprogrammer.
Omkring en million børn og deres familier får hjælp i 132 lande.
En SOS-børneby består som regel af 10-15 familiehuse. Husene er bygget i lokal, traditionel stil og udføres solidt, så de kan holde mange generationer. I hvert hus bor en SOS-familie, som typisk består af 7-10 børn og en "SOS-mor".
SOS-moderen står for den daglige omsorg og har det praktiske og økonomiske ansvar for familiens husholdning.

På den vis vokser børnene op i et familielignende miljø. I SOS-familien lærer børnene at tage ansvar og de deler sorger og glæder i dagliglivet. SOS-familien giver børnene deres identitet og kulturelle rødder, på trods af, at de står uden biologiske forældre.

By LêLê

Oplev kejserkøkkenet på LêLê

08.02.11

Primo juli rykker gadekøkkenet ud - og kejserkøkkenet indtager LêLê nhà hàng

LêLê nhà hàng har siden 2003 introduceret det vietnamesiske gadekøkken til det københavnske publikum. Gennem de sidste 9 år har dynamiske retter været fokus for den umiddelbare og smagsoplevelse. Derfor føler vi, at vores gæster nu er klar til at blive præsenteret til endnu et centralt køkken, kejserkøkkenet.

Vietnams gastronomiske historie kan i hovedtræk inddeles i 3 kategorier:

bondekøkken - gadekøkken - kejserkøkken

LêLê nhà hàng går tilbage i historien til det centrale Vietnam , hvor en kejsers kærlighed til mad (i håb om at finde den delikate og komplekse smagsnuance)  revolutionerede til det, man i dag kalder for Kejserkøkkenet. Retterne balanceres ved brug af en kombination af fermenteret fisk, syltede tigerrejer eller fisk og kød med de friske krydderurter.

"Vi har altid vægtet kvalitet højest. Med LêLê's moderne version af kejserkøkkenet vil vi bruge flere råvarer fra nærmiljøet", siger Anh Lê, restaurantens udviklingschef og fortsætter - "Vi kender alle smagen af vagtler, frølår og kammusling, men denne gang serveres de i opskrifter båret på de mange karakterfyldte krydderier fra Vietnam. LêLê nhà hàng byder jer velkommen til kejsermiddag!"

Gadekøkkenet lever stadig

De klassiske, vietnamesiske retter fra LêLê's gadekøkken flyttes til vores take-aways på Vesterbro og nye lokaler på Østerbro, som pr. 6. juli står klar til servering.

At kunne beholde de mest populære og klassiske retter fra restaurantens begyndelse i 2003 med de traditionelle gadekøkken har altid været grundlæggende for LêLê. Retterne varierer fra de populære risnudelsalater, ragouter til de delikate, friske ruller. LêLê take-away stiler efter et publikum med sans for både pris og kvalitet.

LêLê går den miljørigtige vej

Plastik -og aluminiumsbakker er kendetegnet for at få maden med hjem. Udfordringen omkring LêLê takeaway er ikke blot at finde en løsning på, hvor indbydende retterne skal se ud når de bliver serveret, men også hvorledes retterne kan holde sig varme og lækre i emballage, som ikke belaster miljøet. At kunne være ansvarlig omkring miljøet og samtidig at være konkurrencedygtige er værdier som fastholdes. Det har været en lang process og er stadig vedvarende, men LêLê take away er idag tilfredse med, at 65 procent af emballagen er lavet af bioplast og andre naturlige materialer, såsom palmeblade og bambus.

Kontaktperson: Lam Le, administrerende direktør, tlf; . Se mere på www.lele.dk

Fakta om LêLê: En familieejet virksomhed, som til daglig er drevet af de fire søskende Dung, Anh, Son, Lam Lê og partneren Pierre Truchot. Foretagendet LêLê nhà hàng startede på Vesterbrogade 56 i 2003. I 2007 flyttede LêLê nhà hàng til større  lokaler på nær Det Ny Teater. De gamle lokaler Vesterbrogade 56 er i dag kendt som den første filial af LêLê take away. Udover at deltage aktivt på det københavnske restaurantmarked har LêLê også udgivet den populære kogebog LêLê's gadekøkken. Overskuddet går ubeskåret til SOS-Børnebyens projekt i Vietnam.

Adresser:

LêLê nhà hang - , - tlf.: 3371 2235 - reservationer foretages på

LêLê take away Vesterbro - Vesterbrogade 56, - tlf. 3371 2234

LêLê take away Østerbro - Østerbrogade 56, 2100 København Ø - tlf. 3371 2231

By LêLê

Foredrag på Tranquebar

08.02.11

Anh Lê holder foredrag om hendes kærlighed og passion til mad på Tranquebar torsdag d. 16. september 2010 kl. 19. Kom forbi til små lækkerier og et glas vin - hør historien bag bogen: "LêLês gadekøkken"

By LêLê

Nu kan du booke bord på LêLê

08.02.11

Efter mange års opfordringer og ønsker fra vores kunder, har vi nu besluttet os for at give vores gæster mulighed for at booke bord på LêLê.

LêLê er stadig en "walk in restaurant" , hvor den dynamiske atmosfære og idéen om et vietnamesisk spisehus stadig bibeholdes, derfor vil størstedelen af vores borde være forbeholdt gæster fra gaden, mens kun 20% af restaurantens borde vil være ledig til bordreservation.

By LêLê

Vinbønder på LêLê

08.02.11

Kom på LêLê og nyd et godt glas vin, skænket af producenten selv og hør om, hvordan den er blevet til.

Helt eksklusivt får LêLê i aften, fredag d. 11 juni, besøg af de to franske vinbønder, Marc Tempé og Chateau Tour Grise. De vil hele aftenen stå klar til at fortælle om deres vine samt vinproduktionen i Frankrig.

Chateau Tour Grise: 
La Tour Grise er et herresæde fra det 15. århundrede og typisk for Loire-dalen. Chateauet ligger i hjertet af den historiske landsby Puy Notre Dame, omgivet af 800 hektar vinmarker. Familien har været vinbønder gennem flere generationer og har siden 1998 udelukkende produceret biodynamiske vine.

Marc Tempé
: Marc Tempés vinproduktion er placeret i Zellenberg - en lille landsby omgivet af vinmarker - 1 km fra Riquewihr i Alsace. Marc Tempés 8 hektar vinmarker er fordelt på 30 grunde, i kommunerne St. Hippolyte, Hunawihr, Zellenberg, Sigolsheim og Kientzheim. Hver grunds særegenhed og karakteristika bliver udtrykt via arten af dens jord og mangfoldigheden af mikroklimaet i regionen. Marc Tempé har siden 1996 udelukkende produceret biodynamiske vine.

 

By LêLê

LêLê Brunch

08.02.11

Sundt og Syndigt - Oplev LêLê´s nye brunchbuffet fra d. 19. september

Det vietnamesiske køkken er en smuk sammensætning af østens og vestens madkulturer, der er blevet udviklet og forfinet igennem tohundrede år. Det vietnamesiske køkken er i høj grad inspireret af det franske og kinesiske, en kulinarisk sammensmeltning, der skaber en forførende balance mellem det rustikke og det lette, det salte og det søde.

LêLê´s nye brunchbuffet er netop inspireret af mødet mellem øst og vest, mellem det sunde og syndige.

"Vi ønskede at skabe en brunchbuffet præcis som den, man får på mange af de bedste asiatiske hoteller. Her er der en lang tradition for at blande det europæiske og asiatiske køkken, især når det gælder morgenmad. At spise på disse steder er altid et fantastisk miks af, hvad der gør godt og hvad der får os til at synde," fortæller LêLê produktchef Anh Le.

LêLê´s brunchbuffet vil byde på et kulinarisk møde mellem Europa og Asien. Med inspiration fra det japanske, amerikanske, kinesiske, danske og vietnamesiske køkken, kan du sammensætte din helt egen brunch, som vil efterkomme alle dine behov, hvad enten du er til det sunde eller en traditionel engelsk breakfast, så er valget dit og så kan du kan altid slutte din brunch af med vores store udvalg af fristende desserter.

Velbekomme

By LêLê