Hippe vietnamesere vil holde det eksklusivt

10.14.11   Anders Hjort, IBYEN Politiken

Den stod på smil, krammere og lykønskninger fra venner og bekendte til de fire vietnamesisk-danske søskende i Lê-familien, da de i går og i forgårs over to aftener åbnede deres nye restaurant et stenkast fra Rådhuspladsen.

Dermed fortsætter Ahn, Dung, Lam og Son Lê med at skrive nye kapitler i deres succeshistorie.

De fire søskende kom til Danmark for over 30 år siden, da deres forældre flygtede i en båd fra Vietnam. Først voksede de op i Åbybro og Aalborg og arbejdede i deres mors grillbar. I 2003 åbnede de danskernes øjne for moderne vietnamesisk mad, da de slog dørene op til deres gadedekøkken på Vesterbrogade.

Navnet Lê Lê blev synonymt med hurtig, god mad, og lange køer for at få et bord på stedet. Siden rykkede Lê-familien ind i deres store og über-hippe restaurant ud mod Vesterbros Torv, hvor bl.a. Kronprins Frederik ofte holder hof, og desuden har de driftige søskende udvidet med take away - blandt andet på Østerbro, hvor de har taget konkurrencen op med Cofoco Le Marché.

LÆS OGSÅ Guide: Haps byens bedste vietnam-mad

Tilbage til starten
Nu vender de fire bundsympatiske vietnamesere tilbage til deres udgangspunkt. Med gårsdagens åbning af Lê Lê Street Kitchen på H.C. Andersens Boulevard i stueetagen på Hotel Alexandra, sætter de igen fokus på hurtig hapsemad og uhøjtidelig kantinestemning i hippe omgivelser.

»Vi har prøvet rigtig mange ting de seneste år og alting er gået hurtigt. Derfor syntes vi nu, at det giver god mening at vende tilbage til det, vi startede med« sagde Dung Lê, som bød velkommen i det store rum, hvor man kommer ind gennem en svingdør.

Her blev der på premiereaftenen serveret forårsruller, sushi, wontons og bobler til Lê Lê-familiens gæster. På et tidspunkt hoppede Lam Lê op på bardisken og holdt tale for de ansatte for at fejre, at deres vietnamesiske køkken åbner et nyt sted i København.

»Vi startede med at lave et gadekøkken og se, hvor vi er nu. Som min far siger, 'stegte ris kan bruges på mange måder. Man kan koge dem og stege dem'... Ahh, never mind. Skål!«, sagde Lê Lê-chefen.

Klassikere på menuen
I flere timer efter fortsatte gæsterne med at fejre indvielsen af gadekøkkenet i rummet, hvor Bistroen KBH lå indtil for nylig. Indretningen på stedet er nu et miks af den første Lê Lê med de rød-gule farver og flagskibets mere moderne look. Her kan folk vælge retter ud fra et grillbar-agtigt, gult menukort, der hænger over det åbne køkken.

På menuen finder man klassikere fra Lê Lê-køkkenet som friske forårsruller, risnudelsuppe og vietnamesiske forårsruller. Maden kan enten spises i restauranten eller bestilles som take away.

Og Lê-familien har store forhåbninger til, at deres nye Street Kitchen bliver endnu en succes i deres restaurantimperie. Som dog ikke må blive alt for omfattende.

»Vi tror på. at vi kan tiltrække rigtig mange mennesker på det her sted. Vi ligger lige ved Rådhuspladsen og der er ikke noget her i nærheden, der minder om, hvad vi har at tilbyde. Men det er stadig vigtigt for os, at vi ikke bliver for store. Vi har ikke lyst til, at der skal ligge 5.000 Lê Lê-restauaranter i København. Vi vil altid lave noget, der er unikt«, siger Dung Lê.

LÆS ANMELDELSE Lê Lê byder på masser af smagsnuancer

LêLê nhâ hâng4 Kokkehuer
Københavnerprisen Kokkehuer
Spisetur gennem Vietnam Kokkehuer
Euroman anbefaler4 Kokkehuer