LêLê udfordrer Cofoco

06.20.11   AOK.dk

Hvor Café Svanen og senest Riviera lå på Østerbrogade for enden af Søerne, har Vesterbros funky vietnam-restaurant en takeaway på vej.

Snart kan de takeaway-glade østerbroere, der gerne vil spise godt, selvom de ikke selv har tid til at stå i køkkenet, vælge mellem hotte nudler, sprøde ruller og andre asiatiske hurtig-retter eller Cofocos fransk-inspirerede landkøkken med coq au vin, sicilianske kødboller og Boeuf Bourguignon.

Cofocos take away Le Marche ligger i nummer 64. Kun 300 meter længere oppe ad Østerbrogade i retning mod Lille Trianglen åbner Vesterbros største og mest funky vietnam-restaurant Lê Lê nhà hàng en take away ligesom de på Vesterbro har Lê Lê Take Away.

Hvor Café Svanen og senest Riviera før har ligget, har håndværkerne lige nu travlt med at bygge cafeen om til en moderne takeaway, inden Østerbro-filialen af Lê Lê Take Away åbner i juli.

Lê Lê nhà hàng åbnede i 2003, som et billigt, vietnamesisk spisested overfor Vesterbro Torv, hvor både vietnamesere, der bor i Danmark, og unge, bysmarte vesterbroere væltede ind for at spise nudelsupper og andre stærke retter. Det lille, indendørs gadekøkken flyttede i november 2006 ind på hjørnet af Vesterbrogade og passagen ved Det Ny Teater i et gigantisk lokale med 4,7 meter til loftet og plads til 160 mennesker. Samtidig steg priserne lidt.

Det tog familien Danmark lidt tid at vænne sig til, at man ikke kan bestille bord på forhånd, med mindre man er et stort selskab, men folk står gerne i kø for et bord. Rygter vil vide, at prominente gæster som Mary og Frederik også har spist på Lê Lê nhà hàng - vi gætter på, at de forudbestilte et af de 20 procent af bordene, som Lê Lê i dag lader folk reservere, til de gæster, der ikke bare lige kommer forbi.

Hippe vietnamesere vil holde det eksklusivt Kokkehuer
LêLê nhâ hâng4 Kokkehuer
Københavnerprisen Kokkehuer
Euroman anbefaler4 Kokkehuer