Succesrestaurant åbner gadekøkken på Rådhuspladsen

10.11.11   Birgitte Kjær, IBYEN Politiken

Kronprinsen og alverdens andre storbysmarte gæster med hang til tjekket asiastisk mad har gennem de sidste otte år søgt mod Vesterbrogade, hvor Lê-søskendeflokken har lært dem at spise vietnamesisk-indokinesisk mad.

Først fra en lille restaurant over for Vesterbro Torv og siden fra et kæmpe sted lige ved Det Ny Teater. Siden har de driftige søskende udvidet med take away - blandt andet på Østerbro, hvor de har taget konkurrencen op med Cofoco Le Marché.

Og lige om lidt slår de dørene op til et stort 'street kitchen' lige ved Rådhuspladsen - i stueetagen af Hotel Alexandra, hvor Bistroen KBH lå indtil for nylig.

Tilbage til start
Her vil de forsøge at genskabe den uhøjtidelige stemning, der herskede i den allerførste Lê Lê, hvor man blot kom ind fra gaden og bad om plads til et hurtigt måltid. Indretningen er også et miks af den første Lê Lê med de rød-gule farver og flagskibets mere moderne look.

Det nye sted bliver dog med sine 80 siddepladser væsentligt større end forbilledet.

Indehaverne melder desuden, at de sigter efter en uformel stemning med de mest populære retter fra det vietnamesiske gadekøkken og på menuen vil man finde klassikere fra Lê Lê-køkkenet som friske forårsruller, risnudelsuppe og sushiruller.

Maden kan spises i restauranten eller bestilles som take away.

Lê Lê Street Kitchen åbner fredag 14. oktober kl. 17.

Hippe vietnamesere vil holde det eksklusivt Kokkehuer
LêLê nhâ hâng4 Kokkehuer
Københavnerprisen Kokkehuer
Euroman anbefaler4 Kokkehuer